Táto odroda bola pôvodne zozbieraná z kávových lesov v Etiópii v 30. rokoch 20. storočia. Odtiaľ bola odoslaná do výskumnej stanice Lyamungu v Tanzánii a potom v roku 1953 privezená do Centro Agronómico Tropical de Investigación y Enseñanza (CATIE) v Strednej Amerike, kde bola zaznamenaná ako prírastok T2722. V 60-tych rokoch bola distribuovaná po...

Zamysleli ste sa niekedy ako sa z kávovej čerešne stane upražené kávové zrnko, ktoré v sebe ukrýva toľko rôznych chutí a vôní? Viete čím všetkým si musí prejsť, kým sa z neho stane šálka úžasného nápoja, ktorý si tak radi vychutnávame?

Predstavujeme vám našu novú kávu z exotickej INDIE. Sme veľmi radi, že sa nám pre vás na túto sezónu podarilo objednať túto skvelú špeciálnu kávu. Monzúnová káva je jedinečná rarita produkovaná iba v Indii. Jej chuť sa procesom spracovania mení, keď nadobúda mohutné telo a ustupuje jej acidita. Jedinečnosť tejto kávy je len veľmi ťažké porovnať s...